top of page

di 05 jul

|

Klimzaal Balance

Technieken in de overhang

Een 2-tal uren oefening voor klimmers die hun vaardigheden in de overhang willen verbeteren! Begeleider: Vincent. Deze klimsessie enkel toegankelijk is voor leden. Je kan lid worden aan het onthaal of via de website voor 20 euro.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Technieken in de overhang
Technieken in de overhang

Tijd en locatie

05 jul 2022, 20:00 – 22:00

Klimzaal Balance, Louis Van Houttestraat 109, 9050 Gent, België

Aangemeld

Over het evenement

Klimmen in de overhang zorgt wel eens voor vragen of frustraties. Waarom schieten je voeten vaak los? Hoe zorg je dat je na drie passen je armen niet leeg zijn? Heb je sterke armen dan klim je in de overhang in het begin veel op armkracht, maar in de moeilijkere niveau's bots je dan op een gebrek aan techniek. Heb je nog niet zo sterke armen, dan heb je sowieso extra techniek nodig.

We krijgen wel eens de vraag of er geen cursus of training bestaat om hierbij te helpen. Balance Bouldering Team to the rescue! Boulderfanaat Vincent begeleidt je in deze sessie van ongeveer twee uur langs verschillende routes. De insteek is om vooral te leren van elkaar door samen te klimmen en op overhang-uitdagingen te werken. 

Deze klimsessie valt onder het initiatief Climb Better Together! Deze begeleide sessie is enkel toegankelijk voor leden van het Balance Bouldering Team. Bovenop je toegang tot de klimzaal (via klimbeurt, 10-beurtenkaart of abo) betaal je niets. 

_________________________________

Dit is een informele training: elke deelnemer is verantwoordelijk voor zichzelf. De trekker kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor blessures of ongevallen.  Meld je online aan via de website van Balance, met de knop 'doe mee'.  

Klimmers die vaak bij Balance klimmen, zijn welkom om lid te zijn van de community! Elk lid krijgt een BBT t-shirt en ondersteunt daarmee een actieve clubwerking. Als lid ontvang je korting bij betalende activiteiten en krijg je exclusieve toegang tot sommige andere activiteiten.  Je kan lid worden bij het onthaal van Balance of rechtstreeks via de website.    Ben je verzekerd via KBF en koos je Balance Bouldering Team als club, dan ben je al lid van het Balance Bouldering Team en krijg je bij het onthaal ook je t-shirt.

Climb better, together!  Wil je zelf ook eens een training of klimsessie trekken? Graag, laat het ons weten!

Deel dit evenement

bottom of page