top of page

About Balance

Dit is een klimzaal voor zowel gevorderden als beginners. Er hangen meer dan 120 routes die vaak wisselen. Voor wie moeilijk rood of zwaarder klimt: sinds kort is er ook een Moonboard!

 

Voor de huurschoenen gaan we voor degelijk: Tenaya Tanta's, die geregeld door nieuwe worden vervangen. Er staan campusmuren en er is materiaal voor je warm-up, krachttraining en stretching. Er is een shop met degelijk gerief om het klimmen te ondersteunen, o.a. klimschoenen van Tenaya Iati. Er zijn kleedkamers met warme douches en we verhuren crashpads.

Zowel voor de bar als de shop kiezen we bewust de producten. We voorzien een groot deel van de stroom met eigen zonnepanelen en poetsen met ecologische middelen.

 

 

2022 bouwdag met bruno WM LR-7.jpg
2021 Balance Summer Challenge-28.jpg

Balance is een klimzaal waar veel klimmers zich thuis voelen. Boulderen is sociaal: aan de muur hang je alleen, maar klimmers moedigen elkaar aan, helpen elkaar en werken vaak om de beurt op één route.

 

Voor de afterclimb is er de Balance bar, gezellig samen in de zetels aan de kachel, of aan de tafels met een spelletje. Hier hangt een vrije sfeer die warme banden tussen mensen stimuleert. Als klimmer ben je welkom bij het Balance Bouldering Team.

 

Je kan boulderen als aparte binnensport zien, maar voor veel klimmers is het één met buiten klimmen. Middenin de bossen zwoegen op harde rotsen, beveiligd door crashpad en spotter: echt genieten!

 

We zijn gezegend met het  bouldergebied Fontainebleau op maar vier uur rijden van hier. Bij Balance geven we soms workshops die helpen voorbereiden op het buiten klimmen. De routes bij Balance matchen zoveel mogelijk de niveau's in Fontainebleau, zo ben je goed voorbereid.

 

 

Big Family of Love Fontainebleau-41.jpg
Klimzaal Balance Joris profielfoto 2.jpg

Routebouwen vind ik zalig.
Ik zet graag routes die uitdagen in elk niveau, juist gequoteerd zijn en met ergonomische passen

Wat doe je als je ingenieur-architect bent en totaal gepassioneerd over boulderen? Juist ja, een klimzaal bouwen! Joris transformeerde dit oude magazijn naar een stevige, sfeervolle boulderzaal met groot glazen dak. 

Joris klom de voorbije zeventien jaar ontelbare keren in Fontainebleau en bouwt ook sinds vele jaren routes. Hij houdt van de fysieke totaalervaring, de diepe focus en de vriendschappelijkheid die het boulderen biedt. Last but not least, wie een blik werpt op de spelletjeskast in de klimzaal, weet dat Joris houdt van véél en vooral ingewikkelde gezelschapsspelletjes.  Gelukkig zijn er ook Jungle Speed en Dixit!

Joris bouwt de meeste routes zelf en krijgt geregeld bezoek van gastbouwers, met wie hij nauw samenwerkt. Hij leidt de hele werking van Balance in goede banen en je kan hem herkennen aan zijn zwarte crocs of, meer recent, vastgeplakt aan het Moonboard.

 

 

De liefde kent onvoorspelbare wegen en zo kwamen Lotte en Joris bij elkaar. Als newbee in het klimmen stapte Lotte het wonderlijke universum van Balance binnen. Ze geniet ervan om het boulderen te fotograferen en doet bij Balance de sociale media en de website. Ze helpt mee bij het beheer van de zaal en verzamelt lekkere muziek en lekkere dingen voor de bar. Net als Joris brengt ze graag veel tijd door in hun gezin. 

 

 

IMG_0229.heic

Boulderen blijkt voor mij een goeie manier om stress overboord te gooien

Joris deed een duik in het onbekende toen hij dit grote, verkrotte pand kocht en zijn beroep als architect-ingenieur inzette om het pand eigenhandig te renoveren; met hulp van partner, aannemers en bevriende klimmers. Het gebouw was jarenlang een magazijn in een arme stadsbuurt. Sindsdien zijn zowel de buurt als het gebouw getransformeerd. Terugkijken op deze renovatie levert straffe beelden op, zoals je ziet in deze fotogalerij.

 

 

bottom of page