top of page

vr 15 sep

|

Klimzaal Balance

Bootcamp @Balance - 8 weken intensieve training

Vaak en hard klimmen volstaat niet meer om te groeien: tijd voor bootcamp! Nu heb je training en stretching nodig, net als extra techniek en tactiek. Met deze intensieve reeks kan je hopelijk een sprong maken in je niveau en in je klimplezier.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Bootcamp @Balance - 8 weken intensieve training
Bootcamp @Balance - 8 weken intensieve training

Tijd en locatie

15 sep 2023, 20:00 – 22:00

Klimzaal Balance, Louis Van Houttestraat 109, 9050 Gent, België

Aangemeld

Over het evenement

Je klimt al een tijd (minimaal 1 jaar op regelmatige basis) en je bent blij met je vorderingen, maar je wil méér, of je bent gestagneerd. In tegenstelling tot in het begin, kom je niet meer verder door alleen maar vaker en harder te klimmen. Integendeel, je loopt misschien al tegen pijn of een blessure aan. Nu heb je training en stretching nodig, net als extra techniek en tactiek! Met deze reeks kan je hopelijk een sprong maken in je niveau en in je klimplezier.

Je komt in deze bootcamp vier keer gedurende 2 uur bij elkaar en tussendoor zijn er telkens twee weken waarin je een trainings-, stretch- en klimschema volgt. In elke sessie is er ook tijd om bij elkaar te horen wat en hoe het is gelukt, dat werkt motiverend. Twee klimcoaches voorzien vier invalshoeken en begeleiden je intensief. Je krijgt feedback en bijsturing op verschillende terreinen van het klimmen. Ook krijg je telkens het overzicht van alle gedane oefeningen mee op papier, zo kan je tussen de sessies door verder.

Voorwaarde voor deelname: je klimt minimaal al enkele routes in graad 6 (rood) bij de start van deze reeks.

Invalshoek 1: Training

- Uitleg principes van goede klimtraining

- Trainingsoefeningen samen doen: antagonisten, krachttraining

- Finger training met de Beastmaker en het Smartboard, gebruik van app’s zoals Grippy

- Moonboard basics

- Opstellen van een aangepast trainingsschema

- Voeding en supplementen

Invalshoek 2: Stretching

- Van tevoren heb je opgewarmd en geklommen

- Uitgebreid scala van stretchoefeneningen samen doen

Invalshoek 3: Klimtechniek

Op basis van leervragen van de deelnemers focussen we op bepaalde technieken, overhang en/of dal. We werken 2 uur op projecten en de coach stuurt per persoon bij op technieken.

Invalshoek 4: Mental Wings

- Ieder in zijn/haar niveau gaat projecten op routes die net boven niveau liggen. De coach helpt je skills verbeteren in het ontcijferen van een route, routegeheugen, enz.

- relaxatie

- visualisatie

Het Bootcamp wordt begeleid door Joris en Braïn. Ze zijn allebei ook heel vaak aanwezig bij Balance, dus tussen de lessen door kan je hen desgewenst spreken over je vorderingen. Ook kan het zijn dat je bij elkaar als deelnemers support en knowhow vindt om samen te trainen en te klimmen. Dit is echter niet ingebouwd in de reeks maar organisch opgevat.

We kiezen bewust voor een heel klein groepje van maximaal zes personen, zodat je kan rekenen op een intensieve, persoonlijke en motiverende aanpak! De lessen vinden plaats tijdens de openingsuren.

Inschrijven kan via deze pagina. Vanwege de kleinschaligheid kan je je inschrijving nadien niet meer annuleren of verzetten, tenzij op doktersattest. Er kunnen geen lessen ingehaald worden. We laten de reeks doorgaan vanaf 4 inschrijvingen.

DATA

4 vrijdagavonden om de 2 weken in september en oktober: 15 september, 29 september, 13 oktober en 27 oktober

Tijdstip: 20u tot 22u

PRIJS

Prijs: 130 euro voor de reeks

Deze prijs is inclusief:

- 4 x 2u klimcoaching in kleinschalig groepje van max. 6 deelnemers

- Training- en klimschema voor 3 x de periode van twee weken tussen de lessen

- Papieren overzicht van aangereikte training- en stretchoefeningen

- Boek Training for climbing t.w.v. 25 euro

De toegang tot de zaal is niet inbegrepen in de prijs, aangezien sommigen anders dubbel zouden betalen. Elke keer dat je les hebt, dien je dus ook een klimbeurt te betalen, of een beurt van je tienbeurtenkaart te gebruiken of een lopend abonnement te hebben.

Informeer bij je mutualiteit, vaak voorzien zij gedeeltelijke terugbetaling van sportlessen.

Tickets

  • Bootcamp @Balance

    € 130,00
    Btw: btw inbegrepen
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page